sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

IL SECONDO GIARNO A ROMA


TOINEN PÄIVÄ ROOMASSA
oli myös mahtava! Ei vetänyt vertoja ensimmäiselle, mutta ei toinen päivä ollut huonokaan. Kuten varmaan huomaa, tänään on vietetty jo kolmas päivä. Eilen illalla ei jaksanut alkaa kuvia valikoimaan ja miettimään tekstejä... sänky houkutti enemmän.


Ajettiin taksilla Vatikaaniin Pietarin kirkolle. Kuten  jo ensimmäisessä Rooma postauksessa kerroin, kaikki rakennukset ovat jättikokoisia ja niin oli Pietarin kirkkokin! Täytyy sanoo että on Paavilla aika hulppee talo! :DD Ja tottakai mentiin sisälle itse kirkkoo kattoon.Siinä kirkon pihalla, tollasta ns muuria kiertää tolpat molempiin suuntiin siitä kirkolta. Noita tolppia on 4 rivissä, kuten alemmassa kuvassa näkyy. Siellä on maassa sellanen tietty piste, mistä kun kattoo, näyttää että tolppia ois vaan 1! Se oli tosi hienon näkönen.

aula ennen Pietarin kirkon kirkko-osaa.
Paavin parveke, missä se siunaa aina sunnuntaisin ihmiset
Se kirkko oli ihan järkyttävän iso ja aivan täynnä koristeita. Siellä ei ollut kauheesti valoa, joten kuvat oli tosi pimeitä. Kuvia sisältä kirkosta oli paljon, joten yritin nää ns kokonaisuudet vaan laittaa. ympäri suihkulähdettä oli ilmansuunnat

Vähän matkan päässä oli Musei Vaticani jonne haluttiin mennä kattoon taulu Aatamin luominen. Museon kartasta yritettiin katsoa mahdollisimman lyhyt reitti, mutta silti sinne vierähti melkein 2 tuntia. Siinä meni vähän koko hommasta maku, kun kesti niin kauan ja piti puoli museoo kiertää.

Aatamin luominen

Sieltä käveltiin sitten Espanjalaisille portaille. Jukra että oli taas isoa!


Espanajalaisilta portailta eteenpäin
Kadulla joka näkyy ylemmässä kuvassa, oli muutama kallis kauppa joita käytiin ihastelemassa ulkoapäin. Mutta todellakin jäätiin vain ulos ihastelemaan.

Siitä jatkettiin vielä kurkkaamaan Hard Rock cafe. Hinnat siellä huiteli aikalailla pilvissä, joten tyydyttiin vaan kurkkaan se. Musta ois ollu kiva jäädä sinne syömään, mutta porukat oli eri mieltä. Mutta voinpahan sanoo käyneeni siellä! :)
Tää viimenen päivä on ollu shoppailupäivä eli jätettiin kulttuuri sikseen ja keskityttiin vaan shoppailuun! Löytöjä on tullut tehtyä vähän jokapäivä, mutta silti tää päivä pyhitettiin kokonaan shoppailulle. Rooma ei oo kyllä mikään sellanen himoshoppaajan unelmapaikka, ellei ole varaa noihin ylempien kuvien liikkeisiin. Me kuitenkin tyydyttiin halvempiin kauppoihin ja hienoihin kopioihin;). 

Huomenna on aamulla lähtö kotiin, ja täytyy sanoa että tosi kiva pikkuloma on ollut! Suosittelen todellakin Roomaa kaikille ja suosittelen varaan mukaa sellaset kengät että jaksaa kävellä. Sitä täällä saa tehdä! Oon koko loman joka ilta syönyt spaghetti carbonaran, koska se on niin herkkua. Toivottavasti kuitenkin vielä pääsen Roomaan uudestaan, on tää sen verran kiva paikka!xoxo K

1 kommentti:

  1. Näyttää ihanalta tuolla!:)

    meant-2-happen.blogspot.com
    XX Elizabeth

    VastaaPoista